måndag 3 februari 2014

Tacka vet jag Blocket och varning för bluff-företag


{ Blocketfynd Ektorps divan utan armstöd. Denna modell är riktigt nätt och smidig, äter liksom inte upp rummet. Hade dock lite otur, verkar som att vit klädsel är helt slut för tillfället, så det gråa fick åka på ett tag i väntan på att det kommer in igen }
Välkommen Måndag.
 
Nu rackarns är det ny vecka och ny månad igen. Hej vad det går! Och att vi närmar oss vår är ju bara supermysigt men tyvärr så vill jag även, åtminstone en kort stund, lägga lite fokus på tråkigheter också. Jag med flera har nämligen råkat ut för en bluff när vi skulle beställa möbler på nätet. Det gäller företaget INFURN.com (som annonserar på mängder av bloggar och sociala medier). Hemsidan verkar riktigt bra och ger intryck utav att vara ett professionellt företag. De framhåller bytesrätt, pengarna tillbaka-garanti, trygg e-handel med mera, med mera. Och att beställa går bra men problemet är att man inte får några varor !

Mailkontakt är möjligt till en början med INFURN men så fort man ifrågasätter varför varorna inte kommer och att de flyttar fram leveransdatumen hela tiden slutar de att svara. Det finns alltså människor "bakom företaget" men de är endast ute efter att få in pengar. Såå tråkigt. Känner mig ledsen och lurad. Det är alltså inte alltid bra att vara godtrogen. Och jag vill verkligen varna så att ingen annan av er råkar ut för samma bluff. Känns extra trist att reklamen florerar här på bloggen. Jag styr ju inte över alla specifika företagsannonser endast över kategorier - tex möbler, inredning, hus och hem. Och tyvärr har dessa lyckats slingra sig in. Försöker kontakta blogger så att det hela kan stoppas.

Så var försiktiga där ute!

 
Tacka vet jag Blocket. Där kan man klämma och känna, man vet vad man få helt enkelt. Från och med nu kommer jag vara riktigt försiktig och skeptis när det gäller att handla på nätet. (Trist att sånt här ska göra en skeptis - nätshopping är ju egentligen supersmidigt. Men ligger lågt ett tag tills detta har lagt sig. Att skänka pengar till människor som vill illa, det känns inge bra).
 
Ta hand om er.
 
 
KRAM

9 kommentarer:

Linda sa...

Åh, det är så tråkigt när sådant händer. Och man tror ju ändå att det är säkert när de har de där trygg e-handel på sin sida. Usch!

Kram Linda

Lena - gott för själen sa...

Men fy vad tråkigt! Hoppas verkligen att det inte var några jättestora pengar!

Kram Lena

Isn't she lovely sa...

Åh näe vad trist:(
Har faktiskt aldrig hört talas om det företaget. Måste nog surfa in där bara för att kolla…
Ha en fin kväll

Kram Anette

Anonym sa...

Har själv varit på gång flera gånger att beställa lampor ifrån infurn.com,men aldrig kommit till skott då jag tänkt tanken att de kanske är en bluff. För de har så otroligt låga priser på snygga design lampor.
Så jäkla dåligt o så synd för dig Amanda detta är ju inte alls kul!!

Tack för att du varnade oss andra!!
Kram Ankie

Carola sa...

jag var med om samma sak med dem!!! Fy f.. jag vet inte ens om jag fick tillbaka mina pengar till slut, de drog bara fram lev tiden heeeela tiden och inga möbler kom nånsin.. hur har det gått för dig? helt sjukt att de kan få fortsätta. :(

Ta hand om dig.
Kram

Vita huset 28 sa...

Hej jag beställde sista augusti 3 stolar av Infurn.
Fick hämta ut paketet 2 januari!
Japp 4 månader tog de o få dom, fast jag fick dom iaf.
Nej ska nog inte handla där nå mera nu när du varnar för dom.
Glad att jag fick mina stolar iaf

Kram Camilla

Unknown sa...

Åhh, nej!! Väntar ju just på en leverans från detta företag... O mycket riktigt har de skjutit på lev. :( Detta är ju olagligt... Kan man inte göra någonting så att man får tillbaka pengarna?! Jobbigt!!

Anonym sa...

Vita huset 28 och Monika: På avtalsvillkoren står det att det kan ta upp till 18 veckor om jag inte minns fel. Våra stolar skulle komma i 6:e veckan först men blev uppskjutet till vecka 13, och då kom de lagom till jul och var superfina. Kändes helt okej eftersom vi visste sen innan att det kunde ta upp till 18 veckor.
De vi beställde var specialbeställda, men om jag skulle beställa i framtiden så skulle jag nog kolla på lagervarorna då de har kortare leveranstid enligt hemsidan.
Summan av kardemumman, jag blev nöjd, men jag har också sett recensioner där folk är missnöjda :/

Anonym sa...

http://www.trustpilot.se/review/www.infurn.com