onsdag 25 januari 2012

Proffsigt & oproffsigt


Såhär tjusigt hade man kunnat skrivit om man tycker att det är stiligt ;) Stiligt tycker jag visserligen att det är men jag känner å andra sidan att bilderna inte är av den kvalité som signaturen antyder, hihi, man är ju ingen mästerfotograf direkt, även om man hade önskat :)

 Men medge att det ger ett lite "proffsigt" intryck.. så detta får stå som kontrast mot mitt annars oproffsiga bloggande... (vilken cliffhanger, eller hur?).

Jo, jag fick ett mail från en person som var lite upprörd angående min stavning då jag vid flertalet tillfällen skrivit SURPRICE.. då det faktiskt stavas SURPRISE! Alldeles riktigt, det var ju helt dunder-knasigt tok-stavat av mig :) Poängen i mailet var som jag förstod det att man inte ska slänga sig med ord & begrepp som man inte vet innebörden av. Det håller jag med om, det är ju onödigt att använda sig av mer komplicerade ord än vad man behöver. Det enkla är oftast det bästa. Men till mitt försvar vill jag bara säga att jag vet vad "surprise" betyder och det är ett ord jag brukar använda även invävt i det svenska språket.. något säkert många av er andra också gör :)

Mesig som jag är gick jag ju in och ändrade rubriken. Det var egentligen lite dumt för jag tycker personligen inte alls att det gör något om det är lite skavanker här och där. Ingen är perfekt. Jag menar jag bloggar ju inte för att briljera med mina engelska gloskunskaper.. utan jag gör ju det för att jag tycker att det är kul !!  Det känns spontant som att en så pass stor del av den glädjen försvinner om man hela tiden ska behöva tänka på småsaker som stavning, formulering osv. osv. Håller ni inte med?! Så varför inte vända på pannkakan, är det inte charmigt och bra att man märker att det är en människa bakom inläggen och inte en robot/maskin? Det tycker iallafall jag, hihi. Så nu vet ni det... jag skriver och stavar lite hejvilt, det blir roligare så och man ska ju ha roligt i livet! Tjoho.

Ha en underbar kväll! 
Kram Amanda

Ps. Redigeringen av fotot var jag bara inne och nosade lite på eftersom jag tycker att det är så fint när ni alla andra lägger till coola effekter och liknande. Det finns så himla mycket skojsigt man kan göra.. en helt ny värld har öppnat sig för mig :) Hehe.. Jag som egentligen är ganska oteknisk så jag är riktigt förvånad själv över vad jag har "åstadkommit" med just denna bild. Kul.

13 kommentarer:

Mamma till 4 sa...

Nämen. Inte tycker då jag att det gör nåt med en felstavning nu och då... herregud...
Som du skriver, man bloggar för att det är kul inte för en lektion i stavning.
Nä strunta i det där mailet.
Jag måste nog ha en läsnings-lektion jag då, får jag har inte ens märkt det heller hihi
Kram på dig och ha en mysig kväll ♥

Miruschka sa...

Men att man orkar bry sig om ett felstavat ord och lägga ner energi på att skriva mail!! Herregud, har de inget liv??
Nåja, du verkar ta det på rätt sätt iaf, så fortsätt skriv som du vill:)
Kram♥

Emilias sa...

Men gud, det finns verkligen folk till allt!!! Varför ens lägga energi på att kommentera en sådan sak...
Lite små skönhetsfel här och där spelar väl för sjutton ingen roll, bara budskapet går fram!

Så strunt i dumma människor och fortsätt som du gör tjejen!
Kramar

Sofi sa...

Så många kloka och rättstavade;);) ord Amanda!! Jösses säger jag bara, har inte människor något bättre för sig...
Jag njuter av att läsa din blogg i alla fall!
Kram på dig!

Vardag och flärd sa...

Du ska veta att du är så duktig med dina fina fotografier! Och att man stavar fel ibland eller inte använder perfekt meningsbyggnad - vad gör det? Det är ju DIN blogg och passar inte bloggen behöver man inte läsa! Nej, du fina rara tjej, fortsätt som vanligt, vi tycker ju om dig och din blogg!
Kram Eva

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Meeen gumman<3
Ja vad ska man säga..?!? Det finns verkligen folk till allt. Nej jag håller med tidigare talare som man brukar säga..bry dig INTE om det..du är sååå duktig och vi är såå stolta att vara dina föräldrar pappa & jag<3
Lova att försöka att inte tänka på det nå mer. Tycker du har så rätt i det du skriver..det ska vara roligt..och det är precis så det är alla oss läsare som får njuta av dina vackra bilder & läsa din blogg..nej fortsätt ha roligt & blogga gumman:-)

Puss & kram

Anonym sa...

Du har en underbart snygg och skön blogg. Lägg ingen energi på ngn som inte fattar grejen utan måste visa sig "duktigare" än andra, pinsamt.
Keep up the good work!

//CN

anise sa...

Jamen ...man tror inte det är sant,jodå ...det finns som sagt människor som måste påpeka saker som antagligen får dom att känna sej duktiga och världsbäst..strunta i det du..vad spelar det för roll????Fortsätt att skriva precis som du vill.. skicka den där till mej så får Hon/han skrämselhicka..för jag skriver mycket tok jag..
Kram på dej
Anita

hemma hos lilla mej sa...

Ja energi tjuvar finns det överallt.Försök att inte bry dej.Ha det gott och alla gör vi fel.Styrkekramar Rita ♥♥♥

Alexandra sa...

Herregud,att det finns människor som måste vara så petiga!!Det är din blogg och du skriver hur du vill.Jagvet själv att jag kanske gör konstiga formuleringar och felstav,men det skiter jag i!Personen som skrev mailet var säkert anonym också.Jag tycker du skriver bra,fortsätt så!

Ekenäsliv sa...

Så snt så sant!!! Jag gillar det du skriver och hänger då inte upp mig på om det är något stavfel här och där. Hallå, det är väl bättre att förstå MENINGEN i inlägget istället;-)
Keep up säger jag bara!!
Diggar bilden, vad har du använt för program?
Torsdagskram från Anna

♥ Carina ♥ sa...

Å maj gadd! varför hänger man upp sig på stavfel?
Nä hörru! bry dig inte om det där ;)

Gillar bilden! Jättefin!
Kram

Anonym sa...

Kör på som innan du har en superfint blogg och det spelar ingen som helst roll om det blir lite stavfel! Lägg din energi på annat skoj och ta åt dig utav alla andra positiva kommentarer istället! Du och din mamma har helt min stil så jag älskar att läsa era bloggar! Kör så det ryker! Kram Petra