tisdag 9 juni 2015

Grymt till den enkla sommarsalladen

 
{ Spode servisen - så sommarfräsch }

Uppdukat för lite enkel sommarmat. Hade finfint besök här om dagen av två härliga girlies som jag jobbade tillsammans med för en tid sedan. De bor i grannstaden så vi ses tyvärr inte så ofta så nu var det verkligen på tiden. Fick bli lite enkel sommar/plock-mat. Smidigt, fräscht och alla blir nöjda - man får ju sin egna kombo.
 
Jag fumlade runt på stormarknaden när jag skulle handla ihop lite stuff till middagen. Råffade åt mig två dressingar som lät smarriga och skoja inte för de var dem. Supersmarriga till och med. Vilken flax helt enkelt. Jag är annars lite skeptisk till färdig-dessing. Tycker att det kan smaka lite si sådär. Nästan så att lite olivolja, salt, vinäger i alla sin enkelhet är bättre. Men Eriks dressingar var en riktig fullpoängare. Så det blir dagens heta tips från mig till dig.


{ Italiensk tomat & basilika och Fransk vitlök }
 
Funkade riktigt bra ihop med. Jag vet inte riktigt om det är lite preggo-tendenser som yttrar sig här nu när jag går igång på två dressingsorter - mycket möjligt. Men jag tycker helt ärligt att ni borde testa dem. De spiceade i alla fall till min måltidsupplevelse.


{ Lite av de tillbehör som serverades. Lite bröd, skinkor och korvar till det bara så var vi hemma }
 
Det här med enkla och smidiga måltider är väl någonting som verkligen hör sommaren till. Man behöver inte krångla till det. Det är bara att slänga ihop en liten sallad. Man behöver inte stå och grejsa vid spisen och röra i puttrande grytor. Man tar det lite som det är bara - det är väl för härligt?!
 
Må så gott.
KRAM
 


1 kommentar:

Ekenäsliv sa...

Tack för tipset!!
Gillar med när man kan göra det enkelt, för det behöver ju inte vara så avancerat. Huvudsaken är ju att man träffas :-)
Kram på dig!