tisdag 9 juli 2013

Flower Power ♥

 
{ Rosenskära, underbar sommarblomma }
 
 
 
Hej ♥
 
Flum, flum tänker kanske ni. Men faktum är att blommor har en liten "Power-effekt". Jag menar, vem blir inte pigg och glad av blommor? ;)
 
Igår la jag upp en blombild på Instagram och fick stor respons. Så jag tänkte att det kanske var dags för lite blominspo även här. Jag ska dock inte ta åt mig äran det är min duktiga mor som ligger bakom detta. Och för er som brukar kika in hos henne, ni har säkert sett detta redan men håll tillgodo ändå.
 
 


Att skapa en rabatt är ju i princip samma sak som att inreda ett rum eller "skapa" något över huvudtaget. Varför jag gillar dessa rabatter är för att det på ett stilfullt sätt blandar färger, former och material. Stora, täckande och enkla blad till en liten mer yvig blomma såsom Hasselörten kontra brudslöjan ovan. Så fin kontrast. Ursäkta mitt lite småtöntiga uttryck men det ger "liv" åt rabatten. Att sedan skapa mjuka linjer (genom att exempelvis svänga rabatten och inte sätta blommorna i exakta raka linjer gentemot varandra) mjukar- och balanserar upp. Släng slutligen in lite stenar, sen är man hemma.
 
Nu mina vänner ska jag ut och greja i uterummet. Det behövs kan jag lova, för det var minst sagt kaosartat i mitt lilla uterum i morse. En liten pippifågel hade hittat in i fem centimetersspringa. Hjälp! Jag som är sååå fågelrädd, eller ja, jag är ju (typ) rädd för de flesta djur. Till råga på allt hade den lilla rackaren skitit på min tvätt. Fy, fy. (Jag förstår ju att det säkert var rädd och hjälplös, men att jag är fågelrädd det kan liksom inte hjälpas. Det är ju dessutom MASSOR av bakterier i det där som han lämnade efter sig. Fy). Så allt med spår från pippin fick hamna i papperskorgen. Mina kollegor tyckte jag var lite småtöntig men jag känner att jag liksom inte skulle kunna gosa upp mig mot ett örngott som jag vet att det har varit fågeläckel på. Vem skulle sova gott då? Inte Mandy i alla fall. Och snacka om vilka (fågel-)drömmar man förmodligen skulle drömma ;) Så från och med nu får det vara bastustämpel på mitt uterum, det är säkrast det. Hehe.
 
 
Må så gott.
Kram Amanda6 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag kikar ofta in hos din mamma och så fint med massor av inspiration. Härliga blommor och jag gillar verkligen de där ballonglamporna i bakgrunden.

Kram Teres

Linda sa...

Nej, vilken jädra skitpippi! Usch vad de kan ställa till med oreda.

Superfin trädgård du har i barndomshemmet ditt.

Kram Linda

Lena - gott för själen sa...

Hon är så imponerande med sin blomsterprakt, mor din! Så vackert.

Jobbigt med djur på fel ställe.

Kram Lena

Gabriella sa...

Vackert med blomster, de ger verkligen liv! Jag hade inte kunnat klara mig utan alla vackra blommor=)
Gillar för övrigt ditt fina peacehalsband där nedan=)
Kram

Frederica (ljuvligtvittochbusigagossar) sa...

Haha sötnöt, fåglar som är så fina :))
Men mindre kul med fågelskit på tvätten, urk.

Härliga blommor :)
Längtar tills mina rabatter växer till sig lite. Vill ha det sådär tätt :)

Ha en toppen dag!
KRAM

baraetthem sa...

Det är ju superfint hemma hos din mamma, hon kan verkligen det där! Och det verkar ju gå i arv;)

Men stackars Pippi då. Och stackars Mandy! Det är nog lika bra du håller bastustängt:)

Kram fredrika