måndag 8 april 2013

Minnen för livet


 
Hej.
 

Oj oj säger jag bara. Vilken upplevelse jag har fått varit med om tillsammans med mina vänner. Norrland har mycket att erbjuda och ett besök på IceHotel i Jukkasjärvi är ju ett måste om man ändå är i trakterna. Sicket bygge! Kallt men ändå mysigt. Ett besök hit kan jag varmt rekommendera.



Ishotellet är ju, vilket ni också säkert förstår, täckt av tonvis med snö och is. Så det är ju väldigt mörkt och egentligen inte så "fotovänligt" men jag gjorde ett tappert försök sittandes i min lilla rulla.


Mikaela, Lovisa och Hanna i en av alla rumskorridorer.

 Det är liksom ett litet valv av snö samt små, små öppningar in till snörummen och sviterna med bara ett litet skynke som dörr. ~ Ja, en dörr av is hade ju inte riktigt hållit i längden ~


Det var svårt att fånga alla maffiga isskulpturer på bild. Det är ju ett otroligt arbete att bygga upp hela hotellet och alla rummen som är inredda helt olika. Ja, jag tror att ni har hajat vid det här laget, men checka ändå in draken av is på bilder under. Huur coolt som helst. Draken är rummets sänggavel. Kanske inget man skulle vilja ha hemma, eller vad säger ni? Men ändå superhäftigt att se. Jag förstår inte riktigt hur man kan skapa något liknande. Minsta lilla detalj är helt perfekt.


I baren var det dock lite ljusare..

 
Sveriges kyligaste bartender?

 
Takkrona, glas, bardisk, skålar you name it är av is. Tufft!


Hoppas att ni har haft en bra helg och att ni har njutit av vårsolen.
 
Kram Amanda 

2 kommentarer:

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Fantastiskt gumman, vilken upplevelse ❤

Anonym sa...

super härliga bilder, mkt bra fotograferat..