måndag 12 december 2011

Tomten jag vill ha en riktig jul


Nu märks det på riktigt att vintern är här. Vi har visserligen ingen snö, något som ju är ett riktigt vintertecken, men oj va mörkt det känns även på dagen. Det blir aldrig så där superljust som det brukar bli annars om dagarna. Men det har ju sin charm, eller hur ni? Nu får man ju ett ypperligt tillfälle att mysa med alla stjärnor, ljus och gud vet vad som man pyntar med till jul.


Jag känner mig så himla baksugen. Har inte hunnit med något rikitgt julbak ännu och det känns så trist. Jag hade ju visserligen kunnat dragit igång något själv men det är ju mycket roligare om man har sällskap. Så jag håller tummarna för att syster och mamma är taggade för lite julbak när jag kommer hem i helgen. Har ni hunnit med att baka något mumsigt?!


Idag är det julstjärnans dag och eftersom jag inte har någon stack jag ner min egna lilla julstjärna på pinne, det funkar väl minst lika bra... hihi man vill ju fira dagen på något vis ;)

Ha en fin dag.
Kram Amanda

20 kommentarer:

Mia sa...

Här har vi fått en del snö, och det blir sååå mycket juligare =0) hoppas ni får oxå.
Jag ska baka till helgen jag med =0)
Kram Mia

♥ Villa Tretton ♥ sa...

Självklart gumman..vi bakar såå gärna med dig i helgen..<3

Så fint du har det!

Puss

Lilla huset på prärien sa...

Oj, julstjärnans dag... den kände jag inte till! Har julsjärnor i fönstren, räknas det?? Eller är det blomman som räknas? Ja, ja... kanske ska köpa en sådan då :)

God Jul!

anise sa...

Brr ja vad mörkt det är hela dagen,men som du sa man har ljus att mysa med..håller tummarna att det blir lite vitt till Jul..kanske det kommer med den där Luciastormen,men då får vi kanske hålla i hatten när vi går ut..ha det bra
Kram på dej
Anita

Mary sa...

Sv; Amanda, Hoppas du får till det. Det är bara öva öva öva som gäller. Ingen har lärt mig något, jag har övat mig till all kunskap jag har. Men det går fortare än vad man tror! :) Prova att över- och underexpondera blderna och se vad du får för resultat. Har du inte ett stativ så köp ett! Prova att utesluta blixt och bara jobba med slutartider!

Hoppas du hittar ngt att inspireras av, då har jag nått mitt mål ;) Och har du frågor, foto eller bakning, matlagning eller pyssel..bara släng fram dem så kommer jag svara om jag kan!

kram Mary

Anonym sa...

Här har det blivit lussekatter och kanelbullar... Julstjärnans dag hade inte en aning...

Kram Birgitta

Casa of Mia sa...

Jättefint, visste inte heller om att det var julstjärnans dag:)

Gunillasljusglimtar sa...

Hej! Vad kul du tycker om min lilla blogg,jättekul att komma till en fin här också!Visste inget om julstjärnans dag inte..alltid lär man sig nåt! Ha en fin måndagsafton,hoppas vi syns igen...Så kul att få lära känna nya människor! Kram Gunilla

Elsa och Helena sa...

Tack för krya på dig hälsningen! Jättefin blogg:) Kram Helena

Unknown sa...

Tack för titten :)
Vilken fin blogg du har.

Att det var Julstjärnans dag hade jag ingen aning om. Jag har inte någon julstjärna en gång ;)

Kram Maria

hemma hos lilla mej sa...

WOW vad mycket fint du visar !Du är så himla kreativ och duktig.Inte hade jag en susning om julstjärnans dag.Alltid lär man sej något nytt.<är också så himla baksugen för det doftar ju bara så gott hemma sedan.ja skoj att ha fika hemma med.Ha nu en fin start på nya veckan .Kram Rita ♥

Anonym sa...

tack för grattishälningen!

Kram pernilla

*fin blogg* :D

Pia sa...

Hej och tack för besöket i min bloggvärld! Jag tycker så om denna mörka årstid, det är så mysigt, men svårt att ta kort.
Du har en härlig inredning hos dig! tycker om den!!!

Kram!
-Pia-

Frida - fridasbetraktelser sa...

Nejnej, jag tycker det är hemskt när det bara är mörkt. Här uppe går ju solen knappt upp på hela dagen! Snön gör allt. Tur att det vänder snart :-)

Anonym sa...

Hej Amanda,
Roligt att du hittat till mig så att jag fick komma hit till dig. Vilka fina bilder du tar! Och vackert så det förslår har du det hemma.
Mmm avundas alla som pysslar, pyntar och fixar med julblommor. Men jag får ge mig till tåls tills nästa år...men det kliar i fingrarna!

Kram,
Ylvali

Vitspets sa...

Himla såå duktig du är .... Så fina bilder Kul att du förstått vitsen CHarmig :-) Kram Karina

Miruschka sa...

Tack för att du tittade in hos mig och lämnade en kommentar!
Jag har kikat runt lite hos dig och gillar verkligen det jag ser, så jag kommer tillbaka:)
//Marie

Josefin sa...

Vilken fin blogg! Älskar dina julbilder, riktigt mysiga :)

Tina sa...

Oj, så fina bilder du visar!
Ditt pynt är underbart.

Lussekram

Fru Elin sa...

Här har det kommit både snö och kyla! Fast idag verkar det som att den ska regna bort dock.. Har sagt det förr och säger det igen, dina bilder är helt fantastiska!
Kram Elin